Hej!

Är du redo för din första vecka på Viktresan? Härligt, jag tänkte väl det.

Om du beställt ett paket med produkter så kommer de komma till dig om några få dagar. I väntan på dem så vill jag att vi börjar med ditt första steg… bokstavligt talat. Jag vill ge dig din första uppgift – och det är att du redan idag, eller i morgon tar din första promenad. Leta fram ett par sköna skor och några sköna kläder och sikta på att gå i rask takt i ca 40 minuter. 

Din andra uppgift blir att planera in ditt första träningspass. Ju fler gånger du kan göra det i veckan, desto bättre – men vi ska lägga oss på en nivå som passar dig. Jag vill att du gör minst ett pass per vecka, det vet jag att du klarar! Men öka gärna på det till två eller tre pass om det känns bra. Se detta som en utmaning. Du kommer inte ångra dig. 

Nedan kan du läsa mer om fördelarna med att ta morgonprommenader och längst ned på denna sida hittar du mitt första träningspass. Så vi fokuserar på fysiskt aktivitet nu, så kommer jag återkomma med mer information om hur vi ska tänka kring kosten lite senare. 

Lycka till!

// Oscar

Det magiska med morgonpromenader

 

Att ta en 40 minuters morgonpromenad varje dag kan vara en fantastisk vana för att förbättra både din fysiska och mentala hälsa. Jag skulle vilja att du gör det till en rutin under Viktresan. En viktig del i Viktresan är att hjälpa dig att skapa nya och bra vanor. Morgonpromender hjälper dig inte enbart med att öka förbränningen i kroppen, det finns många andra positiva fördelar med dem också. 🙂

Ökar fettförbränningen

Promenader kan vara en effektiv metod för att förbränna kalorier och bidra till viktminskning eller underhåll. En 40 minuters morgonpromenad kan hjälpa till att öka ämnesomsättningen och aktivera fettförbränningen i kroppen. Genom att göra det till en regelbunden vana kan du uppleva positiva förändringar i din kroppssammansättning över tid.

Ökar energinivåerna

En morgonpromenad kan ge dig en naturlig energikick och få dig att känna dig pigg och alert under resten av dagen. Genom att få upp pulsen och cirkulationen stimuleras kroppen och hjälper till att öka energinivåerna.

Förbättrar humöret

Fysisk aktivitet, särskilt utomhus, frigör endorfiner i kroppen, vilket är kända som “lyckohormoner”. Dessa hormoner kan bidra till att minska stressnivåerna, öka känslan av välmående och förbättra humöret. En morgonpromenad kan ge en bra start på dagen och hjälpa dig att känna dig mer positiv och motiverad.

 

Stimulerar kreativiteten

Promenader har visat sig ha en positiv effekt på den kreativa processen. Genom att ge ditt sinne en paus från stress och dagliga bekymmer, skapar du utrymme för nya idéer och inspiration att flöda. Många framstående författare, konstnärer och innovatörer har vittnat om hur promenader har hjälpt dem att hitta kreativa lösningar och generera nya tankar.

Förbättrar kardiovaskulär hälsa

Att gå i en rask takt i 40 minuter är en utmärkt form av aerob träning. Det hjälper till att förbättra hjärt-kärlsystemets hälsa genom att öka hjärtfrekvensen och förbättra syreupptagningsförmågan. Regelbunden morgonpromenader kan bidra till att sänka blodtrycket, förbättra blodcirkulationen och minska risken för hjärt-kärlsjukdomar.

Förbättrar sömnen

Reglerad motion, särskilt utomhusaktiviteter som morgonpromenader, kan hjälpa till att balansera din dygnsrytm och förbättra sömnkvaliteten.

// Oscar

Träningspass

Vecka 1

Jag har satt ihop ett pass som med övningar som är perfekta för dig att börja med. Luras inte av att det kanske ser enkelt ut, du kommer få upp ett orentligt flås, det lovar jag.

Jag visar ett varv i filmen och jag vill att du gör tre varv varje gång du kör det här passet. Lycka till!