Så behåller du dina resultat

Nu har du klarat en betydande utmaning – att starta resan mot ett hälsosammare jag. Men hur fantastiskt det än är så står du nu inför nästa utmaning: att fortsätta din resa och behålla dina resultat. Jag har satt ihop några konkreta och förhoppningsvis inspirerande tips för att undvika att falla tillbaka till gamla vanor.

Tips 1:

Planera din mat för de kommande veckorna med omsorg och entusiasm. Hur ser din kommande vecka ut när det gäller kost? Vad kommer du att äta? Vilka ingredienser behöver du handla in? Kanske planerar du att äta på restaurang någon dag, eller att ta med dig näringsrika matlådor till jobbet? Att planera och förbereda din kost gör det betydligt enklare att hålla sig till hälsosamma vanor. Personligen älskar jag att tillreda matlådor på söndagar och onsdagar, vilket ger mig gott om mat för de kommande dagarna. Glöm inte att även planera dina mellanmål, för att undvika att hamna i frestningens klor. Jag rekommenderar starkt våra nyttiga och kalorisnåla Anew-produkter som alltid ger dig rätt innehåll. Enklare än så blir det inte. Min personliga favorit Strawberry Smoothie.

Tips 2: 

Låt träningen bli en välplanerad och glädjefylld del av ditt liv. Oavsett om du väljer att träna på gymmet eller ge dig ut på sköna promenader, är det viktigt att du sätter upp en tydlig träningsplan för veckan. Genom att bestämma vilka dagar du ska ägna åt fysisk aktivitet, ökar du chansen att verkligen genomföra det. Kom ihåg att all träning, oavsett intensitet, är ett steg framåt. Det handlar om att omfamna rörelse och njuta av den positiva effekt det ger. Se till att planera in någon form av fysisk aktivitet varje dag – du förtjänar det!

Tips 3:

Var snäll mot dig själv och finn balansen i livet. Vad är det som faktiskt avgör om vi kan behålla våra fantastiska resultat? Jo, det är regelbundenhet. Därför är det viktigt att hitta något som du känner att du kan fortsätta med under lång tid framöver. Det handlar om att skapa en livsstil där du mår bra och trivs. Kom ihåg att en kväll med lite “onyttig” mat inte kommer att förstöra allt du har uppnått. Men om det blir en återkommande vana, flera kvällar i veckan, kommer det till slut att påverka dina resultat. Sträva efter att hitta en livsstil som passar just dig och som du kan leva med på lång sikt.

Tips 4:

Motivation är nyckeln till framgång och att uppnå dina mål. Du behöver identifiera vad som verkligen motiverar just dig och använda det som bränsle för att fortsätta framåt. Ta tillbaka den hemuppgift du fick för ett tag sedan och sätt upp tydliga och inspirerande mål för din resa. Genom att ha klara mål att sträva efter kommer du att hålla motivationen stark och dig på rätt spår.

Tips 5: 

Och nu till mitt sista, men viktigaste, tips – ha roligt! Ja, det låter kanske enkelt, men det är en avgörande faktor. När vi finner glädje i det vi gör, blir det enkelt att fortsätta och göra positiva förändringar i vår livsstil. Förstå mig rätt, jag vet att inte allt i livet är en dans på rosor. Men mycket av det vi gör handlar om vår egen inställning och hur vi väljer att se på saker och ting. Så ta dig själv på allvar och unna dig glädjen och nöjet av att ta hand om dig själv och din hälsa. Livet blir lättare när du bär ett leende på läpparna och omfamnar varje steg på din resa.

Kom ihåg att du är fantastisk och att du redan har visat att du kan övervinna hinder. Fortsätt vara inspirerade, motiverade och ha kul längs vägen. Påminn dig själv om att du är värd all framgång och ett liv fyllt av hälsa och lycka.

// Oscar